Regelmatig krijgen we de vraag is deze pompoen eetbaar.
 
Deze pompoen op de foto is een Halloweenpompoen en die zijn wel eetbaar maar niet erg smakelijk er wordt oa Pumpkin Pie van gemaakt.
 
In principe zijn alle pompoenen eetbaar al is de ene smakelijker dan de andere. Kalebassen zijn over het algemeen niet eetbaar, de meeste hebben een hardere schil, maar bevatten vaak ook bitterstof. Met uitzondering van de Lagenaria's dat zijn die met de witte bloemen, een aantal soorten kunnen als ze nog jong zijn gegeten worden als courgette.
 
Dus als u weet welk soort u hebt kan ik u meteen vertellen of het een pompoen of kalebas is, echter als het een plant uit eigen zaden dan weet je niet meer welke soort het is, [door kruisbestuiving door insecten die zetten er nl niet op wie de vader of moeder was :)] En dan is de enige manier om daar achter te komen een klein stukje te proeven of het niet bitter is.
 
Kijk anders even op onze website misschien ziet u de pompoen er zelf tussen staan. Voor recepten kijk hier
 
Als u een foto heeft mag u die gerust mailen, misschien is het wel een pompoen met een eigennaam maar is die u niet verteld.
 
voor meer vragen of informatie neem contact op via email op http://www.pompoenzaden-decoshop.nl/  Aangeboden door : http://pompoenzaden-decoshop.blogspot.com/  en
Bestel WEL op http://www.pompoenzaden-decoshop.nl/  Veel Keus, Lage Prijs en Super Snel

Top